ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului Igor Grosu a salutat începerea negocierilor de aderare: „Moldovenii au arătat că sunt deja europeni”

20:56 | 25.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/.Președintele Legislativului, Igor Grosu, a salutat deschiderea oficială a negocierilor de aderare și a menționat că „acum este datoria noastră să construim împreună o Europă mai puternică, mai unită, în care fiecare națiune are oportunitatea de a se dezvolta în pace și prosperitate”, comunică MOLDPRES.

„Ne așteaptă un drum lung, unde va trebui ca fiecare dintre noi să depună efort și determinare pentru a consolida instituțiile, a continua lupta cu corupția, a crește economia. Sunt lucruri firești pe care le dorim fiecare dintre noi și care ne vor apropia de standardele Uniunii Europene. Moldovenii au arătat că sunt deja europeni. Acum este datoria noastră, ca cetățeni, să arătăm aceeași convingere la referendumul din 20 octombrie printr-o participare exemplară. Să construim împreună o Europă mai puternică, mai unită, în care fiecare națiune are oportunitatea de a se dezvolta în pace și prosperitate”, a opinat Grosu.

Astăzi la Luxemburg a avut loc prima conferință interguvernamentale Moldova – UE. În cadrul acesteia șefa diplomației belgiene, Hadja Lahbib și comisarul european pentru vecinătate și extindere Oliver Varhelyi au prezentat cadrul de negociere.

Premierul Dorin Recean a făcut publică poziția guvernului de la Chișinău și a confirmat că acceptă cadrul de negocieri propus de UE.

img24004755

img24004755

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!