ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Forumul Tinerilor din Moldova va fi organizat la Bălți. Maia Sandu, Dorin Recean și Roberta Metsola, printre vorbitori

11:49 | 28.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Cea de-a treia ediție a Forumului Tinerilor din Republica Moldova (Moldova Youth Forum) va fi organizată la sfârșitul acestei săptămâni la Bălți. La eveniment sunt așteptați peste 300 de participanți, 30 dintre aceștia fiind din afara țării. Forumul oferă tinerilor o platformă pentru a crea conexiuni și a influența politici naționale, contribuind astfel la viitorul prosper al societății, transmite MOLDPRES. 

Evenimentul se va desfășura sâmbătă și duminică la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. Ediția curentă a Forumului va avea tematica „Împuternicirea tinerilor pentru o implicare mai activă și o guvernare eficientă”.

Printre personalitățile care vor veni cu mesaje în cadrul evenimentului se numără președinta Republicii Moldova Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean, președinta Parlamentului European Roberta Metsola (adresare online), ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, europarlamentarul Siegfried Mureșan. 

Potrivit organizatorilor, evenimentul se va concentra pe discuții de tip panel, dar și pe ateliere de lucru cu aplicare practică, care vor încuraja participanții să contribuie la formularea propunerilor de politici publice menite să abordeze provocările societății.

La Forum vor fi discutate mai multe subiecte, inclusiv inovarea digitală, dezvoltarea durabilă, incluziunea, sănătatea mintală, educația, antreprenoriatul, integrarea europeană, promovarea acțiunilor de advocacy ale tinerilor.

FMT 2024 este organizat de Institutul Republican Internațional (IRI) cu suportul financiar al USAID, Konrad-Adenauer-Stiftung, Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Oficiul de legătură NATO, Guvernul Republicii Moldova, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Fundația Hanns Seidel și alți parteneri.

img24004834

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!