ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu și Dorin Recean au transmis mesaje de felicitare liderilor europeni Ursula von der Leyen, Antonio Costa și Kaja Kallas

14:01 | 28.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Șefa statului Maia Sandu și prim-ministrul Dorin Recean au transmis mesaje de felicitare liderilor europeni Ursula von der Leyen, Antonio Costa și Kaja Kallas, desemnați pentru funcții de conducere în cadrul instituțiilor europene, transmite MOLDPRES.

Sincere felicitări Ursula von der Leyen, Antonio Costa și Kaja Kallas. Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru o Europă mai puternică, mai sigură și mai unită. Sunt încrezătoare că împreună vom putea aduce Moldova acolo unde îi este locul – în familia UE”, a scris președinta Maia Sandu. 

Prin munca comună putem aduce Moldova la locul ei de drept în marea familie a țărilor membre ale Uniunii Europene. Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a construi o Europă mai robustă, mai sigură și mai unită”, a subliniat prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean. 

Liderii UE au decis joi, la reuniunea Consiliului European, numirea fostului prim-ministru portughez António Costa în funcția de președinte al Consiliului European. Totodată, Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a fost desemnată pentru un nou mandat în această funcție, iar pentru postul de Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate a fost desemnată Kaja Kallas, premier al Estoniei.

img24004843

img24004843

img24004843

img24004843

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!