ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătorul Radu Lefter va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris

14:23 | 28.06.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Luptătorul de stil liber Radu Lefter va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, transmite MOLDPRES.

Acesta a obținut biletul de calificare pentru Olimpiada de Vară, după ce luptătorii cu statut neutru au fost excluși, iar Federația Internațională de lupte i-a acordat cotă de participare lui Radu Lefter, grație poziției sale ocupate în clasamentul mondial.

Anul acesta, Radu Lefter a devenit în premieră campion european la lupte libere, rezervat sportivilor sub vârsta de 23 de ani, aducând și pentru prima dată titlul continental țării noastre la această categorie de vârstă.

Astfel, șase sportivi vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris în concursul de lupte libere, greco-romane și lupte feminine, fiind și cel mai numeros lot din istoria participării țarii noastre la Olimpiada de Vară.

Nicolae Ceban și Eugen Nedealcu au fost ultimii luptători de stil liber, care ne-au reprezentat țara la Jocurile Olimpice. Acest lucru s-a întâmplat în 2016 la Olimpiada de Vară de la Rio de Janeiro.

img24004846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!