ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din Bălți și Orhei vor achita mai mult pentru apa consumată. ANRE a aprobat noile tarife

15:30 | 28.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Locuitorii din Bălți și Orhei vor achita tarife mai mari pentru serviciile de alimentare cu apă. Noile prețuri au fost aprobate astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Acestea vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES. 

Astfel, consumatorii casnici din Orhei, deserviți S.A. „Regia Apă Canal-Orhei”, vor achita 23 de lei și 05 bani per m3 de apă, în creștere cu 5 lei și 69 de bani față de vechiul tarif, care era de 17 lei și 36 de bani.

Pentru serviciul de canalizare și epurare ape uzate, la Orhei a fost aprobat un tarif de 28 de lei 15 bani per m3.

Totodată, consumatorii casnici deserviți de Î.M. Regia „Apă-Canal-Bălți” vor achita pentru apa potabilă 18 lei și 59 de bani per m3, cu 7 lei și 36 de bani mai mult decât în prezent, tariful actual fiind de 11 lei și 23 de bani.

În cazul consumatorilor noncasnici, tariful a rămas neschimbat, la nivel de 26 de lei și 10 bani la Orhei și 23 de lei și 64 de bani la Bălți.

Tarifele aprobate de ANRE vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

img24004848

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!