ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSJ a respins recursul Partidului „Șansă” privind excluderea candidaților săi din alegerile locale

19:13 | 28.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins vineri, 28 iunie, recursul Partidului „Șansă”, care a atacat în judecată decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de excludere a candidaților săi din campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023, informează MOLDPRES.

Hotărârea a fost pronunțată de completul Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al CSJ, din componența căruia au făcut parte magistrații Stela Procopciuc, președintă, Oxana Parfeni și Ion Malanciuc.

CSJ a decis respingerea recursului Partidului politic „Șansă” și menținerea în vigoare a încheierii din 1 februarie 2024 și hotărârii din 6 februarie 2024 a Curții de Apel Chișinău emise în cauza de contencios administrativ intentată la cererea de chemare în judecată depusă de partidul „Șansă” împotriva CSE din 3 noiembrie 2023.

Decizia CSJ este definitivă și irevocabilă.

Pe 3 noiembrie 2023, în urma unui raport al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), CSE a decis anularea înregistrării la alegerile locale generale a tuturor candidaților Partidului „Șansă”. SIS menționa în acel raport despre atacurile asupra Republicii Moldova și implicarea Federației Ruse în alegerile din țara noastră.

În aceeași zi, Partidul politic „Șansă” a atacat decizia CSE în judecată.

img24004856

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!