ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Război în Ucraina // Rusia a atacat cu rachete orașul Dnipro. Sunt victime

09:59 | 29.06.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. În noaptea sprea 29 iunie, forțele rusești au atacat cu rachete orașul Dnipro din regiunea Dnepropetrovsk. Una din rachete a lovit un bloc de locuințe, cauzând decesul unei persoane. În urma atacului, 12 oameni au fost răniți, iar alții cinci sunt dispăruți, informează MOLDPRES cu referire la presa din Ucraina.

Potrivit Unian.net, pe parcursul întregii nopți, salvatorii au muncit la lichidarea consecințelor atacului, în speranța de a salva oameni de sub dărâmături.

Șeful regiunii Dnepropetrovsk, Serghei Lîsac, a comunicat că cinci oameni sunt dați dispăruți. 

Serviciul de Stat pentru Situații Excepționale anunță că potrivit situației din dimineața zilei de 29 iunie, în urma atacului cu rachete asupra blocului de locuințe, o persoană a decedat, 12 oameni, inclusiv un copil au avut de suferit. Alte două persoane au fost salvate.

În urma atacului, au fost deteriorate apartamentele de la etajele 8-11 ale blocului. De asemenea, atacul rusesc a distrus 11 automobile. Pompierii au reușit să stingă și un incendiu care a izbucnit pe o suprafață de 150 de metri pătrați.

Pentru lichidarea consecințelor bombardamentului rusesc, Serviciul de Stat pentru Situații Excepționale a detașat peste 100 de salvatori cu 35 de unități ale tehnicii speciale.

img24004864

img24004864

img24004864

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!