ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va avea loc cea de-a treia reuniune a Trilateralei Republica Moldova-România-Ucraina

09:34 | 04.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. La Chișinău sunt așteptați vineri miniștrii de externe din Ucraina și România care vor participa la cea de-a treia reuniune a Trilateralei Republica Moldova-România-Ucraina la nivel de ministere de externe, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe, la eveniment sunt așteptați omologii român și ucrainean ai ministrului Mihai Popșoi: ministra Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu, și ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Trilaterala va viza o tematică extinsă, de la cooperarea regională în domeniul energiei și dezvoltarea în comun a unei infrastructuri de transport moderne și reziliente la parteneriate regionale în domeniul combaterii dezinformării. 

La încheierea discuțiilor, cei trei oficiali vor susține declarații comune de presă.

img24005033

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!