
Republica Moldova, prin Consiliul interinstituțional de supervizare, a impus sancțiuni în privința a 21 de persoane
Republica Moldova, prin Consiliul interinstituțional de supervizare condus de Prim-ministrul Dorin Recean, a impus până în prezent sancțiuni în privința a 21 de persoane, informează MOLDPRES.
Premierul Dorin Recean a anunțat în diminieața zilei de astăzi că persoanele vizate sunt Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Gheorghe Cavcaliuc, Marina Tauber, Andronachi Vladimir, Platon Veaceslav, Botnari Constantin, Kalinin Alexandr (cetățenie retrasă), Caramalac Grigore, Chiril Guzun, Arina Corșicova, Dumitru Chitoroagă, Maria Albot, Victor Petrov, Evghenia Guțul, Iurii Cuznețov, Nelli Parutenco, Ilia Uzun, Mihail Vlah, Anatolii Prizenko, Parasca Natalia.
În acest context, în perioada 2024 – iunie 2025, Serviciul Fiscal de Stat a emis 121 de decizii: au fost blocate 60 de conturi bancare, 3 conturi de plată, 64 995 de acțiuni (în valoare de 12 980 394 lei), 24 de cote-părți în capitalul social (în valoare de 44 747 935 lei), 76 de bunuri imobile, 12 mijloace de transport. Totodată, au fost sistate 38 de activități/tranzacții (în valoare de 3 742 499 lei și 135 540 euro).
„De exemplu, în prezent, lui Vladimir Plahotniuc îi sunt blocate 11 conturi bancare și 100% din capitalul social al GMG. Lui Ilan Șor - 9 conturi blocate și 1 operațiune de plată, precum și fondurile deținute prin intermediul persoanelor interpuse din cadrul persoanei juridice controlate, cota asociatului – Asociația Obștească pentru Orhei, 3 încăperi, 1 teren, 2 construcții, 2 mijloace de transport. Marina Tauber are blocate 64860 de acțiuni deținute la o instituție bancară cu valoarea nominală de 200 lei, 8 conturi bancare, 2 încăperi, acțiuni în cuantum de 8258, 96 lei. Vladimir Andronachi are blocate 9 conturi bancare, acțiuni blocate în cuantum de 8258, 96 lei, 48% din capitalul social al unei societăți cu răspundere limitată”, a comunicat premierul Dorin Recean.
În prezent Vladimir Plahotniuc este dat în căutare internațională în 196 de țări ce fac parte din Interpol, Veaceslav Platon se află în penitenciar în Marea Britanie, iar Ilan Șor a fost condamnat cu executare și este fugar.
Consiliul interinstituțional de supervizare este un organ colegial creat în vederea asigurării cadrului general de cooperare în domeniul implementării în Republica Moldova a măsurilor restrictive internaționale și a introducerii, din propria inițiativă, de către Republica Moldova, a unor astfel de măsuri.
Alertă de dezinformare. Un document fals atribuit președintei circulă online
„Astăzi, la Chișinău, scriem istorie!” – mesajul fostului ministru Nicu Popescu, cu prilejul primului summit oficial Republica Moldova – Uniunea Europeană
Daniel Vodă, despre Summitul Moldova-UE: „Un semnal clar de încredere și investiție în viitorul țării”
Statele Unite ale Americii marchează Ziua Independenței
Moment istoric. Liderii europeni sunt așteptați astăzi la Chișinău pentru primul summit bilateral Moldova – Uniunea Europeană
Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Paun Rohovei: „Cei care au comis crime de război trebuie trași la răspundere. În caz contrar, lumea riscă să alunece într-un haos”
Igor Grosu, în contextul creșterii cazurilor de intimidare a jurnaliștilor: „Vom veni cu amendamente la Codul Penal”
Igor Grosu, la forumul comunității moldovenești din Irlanda: „Antreprenorii moldoveni își extind afacerile acasă, iar Moldova va crea condiții atractive pentru investiții”
Noi reguli pentru funcționari și stagiari au fost votate de Parlament
Președintele Consiliului European, Antonio Costa: „Moldova este pregătită pentru următorii pași în procesul de aderare. UE rămâne un partener de încredere”
Prim-ministrul Dorin Recean: „Moldova este acasă în Europa. Primul summit cu UE confirmă direcția noastră ireversibilă”
Comisia Europeană va elibera prima tranșă de 270 de milioane de euro din cadrul Planului de creștere. Ursula von der Leyen: „Moldova are un loc în familia europeană”
Maia Sandu: „Susținem o pace durabilă în Ucraina – o pace adevărată, cu garanții clare că războiul nu se va reporni”
Președinta Maia Sandu: Fondurile europene vor fi direcționate spre dezvoltarea infrastructurii, educației, economiei și sectorului energetic
Maia Sandu: „Din octombrie, pentru tranzacțiile bancare cu Europa vom plăti mai puțin, iar până la sfârșitul anului, vom elimina complet tarifele de roaming”
Declarația comună a primului Summit Republica Moldova - Uniunea Europeană
Summitul R.Moldova- UE: Bruxelles-ul, dispus să deschidă toate capitolele de negociere
Alegerile din comuna Boldurești, anulate. CEC anunță ședință pentru organizarea unui nou scrutin
Doi procurori, eliminați din concurs după ce CSJ le-a confirmat problemele de integritate
Igor Grosu: „Primul Summit Moldova–UE confirmă că țara noastră e pe drumul corect”
Zelenski a discutat cu Donald Trump despre sprijinul pentru Ucraina și perspectivele unui acord de pace
LIVE TEXT // Summitul Moldova-UE. Ursula von der Leyen: „Anunț eliberarea primelor 270 de milioane de euro în cadrul Planului de creștere pentru R. Moldova”
Alertă falsă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău, în ajunul summit-ului Moldova-UE
Curtea de Apel Nord obligă CEC să organizeze votarea repetată pentru funcția de primar al comunei Boldurești
Peste 100 de companii au primit granturi de circa 15 milioane de lei în luna iunie