ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat Brandul național al industriei turismului

16:16 | 20.11.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Agenţia Turismului a R. Moldova în parteneriat cu asociațiile sectoriale, prin intermediul proiectului USAID CEDD II, a lansat astăzi programul „Brandul național al industriei turismului”, informează MOLDPRES. 

Programul reprezintă un set de iniţiative turistice, printre care analiza piețelor-țintă și a produselor turistice competitive, poziționarea ofertei turistice naționale, promovarea destinaţiilor turistice din ţara noastră etc.

„Turismul din Republica Moldova are şanse reale de a deveni ramura strategică a economiei naţionale, cu condiţia lansării unui program de reanimare a acestui domeniu. Trebuie să depăşim stereotipul că nu avem ce arăta turiştilor şi să punem în valoare tot ce ne reprezintă mai bine”, a declarat directorul Agenţiei Turismului, Nicolae Platon. 

Totodată, astăzi a fost prezentat noul logo de promovare a turismului din ţară. Acesta reprezintă pomul vieţii, simbol al culturii naționale, şi este plasat deasupra primei litere a cuvîntului Moldova. Logo-ul este însoţit de sloganul „Discover the routes of life” („Descoperă Căile Vieţii”). 

Ambasadorul SUA la Chişinău, William Moser, a menţionat că industria turismului din R. Moldova progresează şi că trebuie să punem accentul pe mîncarea delicioasă, vinurile de calitate, tradiţiile şi cultura pe care o avem, precum şi pe locurile frumoase din ţară. 

Logo-ul va fi lansat pe plan internaţional la 24 noiembrie curent, pe canalul Euronews, unde va fi plasat şi spotul video de promovare a ţării noastre. Anual Republica Moldova este vizitată de circa două milioane de străini.

img14001211

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!