ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

F.C. Sfîntul Gheorghe nu a participat la meciuri trucate, potrivit organelor de anchetă

09:57 | 30.03.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Clubul de fotbal ”Sfîntul Gheorghe” din Suruceni nu a participat la jocuri trucate și nu a manipulat evenimente sportive. La această concluzie au ajuns organele de drept după aproape doi ani și jumătate de desfășurare a investigațiilor. Rapoartele anchetatorilor au fost făcute publice recent de oficialii clubului, informează MOLDPRES.

La sesizarea unei comisii de profil a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), clubul de fotbal a fost verificat începînd cu anul 2012 de către Departamentul Anticorupție și Departamentul de luptă cu crima organizată de pe lîngă Ministerul de Interne. Conform oficialilor clubului, au fost interogate toate persoanele bănuite de corupție în fotbal și manipulare a unui eveniment sportiv. La începutul anului curent organele de anchetă și-au anunțat verdictul: "nu există elemente constitutive ale crimei".

În anul 2012 FMF declarase că patru cluburi din Divizia Națională, printre care și F.C. Sfîntul Gheorghe, sînt suspectate de participare la jocuri trucate. În presă s-au vehiculat timp de două săptămîni informații legate de presupuse infracțiuni ale cluburilor și de numele unor fotbaliști bănuiți de corupție. Ancheta, însă, nu a putut demonstra suspiciunile și, în urma investigațiilor, nu a fost pornit nici un dosar penal. Valeriu Reniță, președintele de onoare FC ”Sfîntul Gheorghe” a declarat că "e zadarnic să aștepți acum de la autorii scandalului declanșat, cel puțin, scuze pentru prejudiciul adus imaginii clubului și jucătorilor".

După patru ani de evoluție, F.C. Sfîntul Gheorghe s-a retras din Divizia Națională în anul 2013, determinată de conflictul legat de așa zisele ”meciuri trucate”.

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img15002095

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!