ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul desemnat Pavel Filip a avut consultări cu comunitatea științifică

10:51 | 19.01.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Premierul desemnat Pavel Filip a avut astăzi consultări cu comunitatea științifică. În discuție a fost pus programul de guvernare și o serie de propuneri parvenite din partea savanților, informează MOLDPRES.

Filip a venit la întrevederea cu comunitatea științifică însoțit de ministrul în exercițiu al Culturii Monica Babuc și a menționat că în programul său de guvernare educația, știința și cultura vor avea roluri prioritare. El a specificat că planifică să se axeze inițial pe acțiuni ce vor avea efect imediat pentru cetățeni, cum ar fi recalcularea tarifelor la gaze, restabilirea încrederii cetățenilor în poliție dar și în clasa politică. ”Recunosc că această nominalizare m-a surprins și sînt conștient de situația economică dar și politică din țară. Vreau să punem capăt disensiunilor politice care au blocat mai multe idei bune. Vrem să construim un Guvern echilibrat. Dacă vom fi votați, vom merge doar pe acțiuni. Printre priorități se vor regăsi stabilizarea țării prin reforme în sistemul financiar-bancar dar și stabilizarea situației politice, negocieri cu FMI și partenerii externi, depolitizarea instituțiilor de drept. Și rămîn la ideea că știința și inovația sînt motorul de dezvoltare a unei țări”, a opinat Pavel Filip.

După mai multe runde de întrebări, savanții au anunțat că vor participa la elaborarea programului de guvernare și vor veni cu propuneri în mai multe domenii.  De asemenea membrii comunității științifice i-au sugerat candidatului desemnat la funcția de Premier ca odată ajuns șef al Guvernului, să inițieze un audit în sectorul energetic. Ei au mai solicitat acțiuni din partea Executivului pentru motivarea tinerilor savanți de a activa în R. Moldova.

Tot astăzi Prim-ministrul desemnat al R. Moldova, Pavel Filip, va avea întrevederi cu patronatele, reprezentanți ai societății civile și cu parteneri de dezvoltare ai țării.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img16000418

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!