ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Directorul Departamentului suedez pentru Cooperare Internaţională Folkuniversitetet

17:35 | 28.09.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut ieri o întrevedere cu Ali Rashidi, Directorul Departamentului pentru Cooperare Internaţională al Folkuniversitetet din Suedia, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul pentru reintegrare.

În cadrul întrevederii, Ali Rashidi a informat că Folkuniversitetet este cointeresat să includă Republica Moldova în lista ţărilor beneficiare de proiecte europene şi internaţionale, în diverse domenii, precum, ocuparea forţei de muncă, îmbunătăţirea sistemului educaţional şi formarea profesională.

La rîndul său, Vicepremierul Gheorghe Bălan a menţionat dinamica ascendentă a relaţiilor bilaterale moldo - suedeze şi a apreciat sprijinul substanţial pe care îl acordă Regatul Suediei în procesul de implementare în regiunea transnistreană a proiectelor de dezvoltare social – economică şi comunitară.

La final, interlocutorii au convenit să menţină un dialog constructiv, axat pe subiecte de interes comun.

(Editor L. Alcază)

img16007703

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!