ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și India se pronunță pentru aprofundarea relațiilor bilaterale

15:09 | 03.11.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, la Reședința de Stat, o întrevedere cu Devaragunda Venkappa Sadananda Gowda, ministru al Statisticii şi Implementării Programelor din Republica India, a comunicat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției. 

Șeful statului a salutat vizita ministrului indian, cel mai înalt oficial care a vizitat Republica Moldova pînă în prezent, și a subliniat importanța dezvoltării relaţiilor bilaterale, în spiritul Declaraţiei cu privire la principiile de bază şi direcţiile de cooperare între ţările noastre, semnată în 1993, la New Delhi.

Părțile au discutat despre posibilitatea impulsionării schimburilor comerciale și investițiilor, în contextul în care volumul exportului din Republica Moldova în India a înregistrat o creștere importantă în ultimul an.

De asemenea, a fost abordat subiectul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, Președintele Nicolae Timofti remarcînd că parcursul pro-european trebuie să avanseze indiferent de cine va fi ales președinte, pentru ca țara noastră să se înscrie în democrațiilor de succes.

„Politica unui stat este expresia concentrată a economiei sale, iar Republica Moldova tinde să se asocieze țărilor dezvoltate și prospere, care oferă o viață mai bună cetățenilor lor”, a spus șeful statului.

Vizita ministrului Gowda are loc la iniţiativa autorităţilor indiene şi este prilejuită de aniversarea a 25-a a Independenţei Republicii Moldova, cu scopul de a  dinamiza cooperarea bilaterală.

(Editor M. Jantovan) 

img16008780

img16008780

img16008780

img16008780

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!