ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul privind majorarea unor categorii de burse pentru elevi şi studenţi va fi publicat mîine în Monitorul Oficial

11:03 | 08.12.2016 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Mai multe categorii de elevi şi studenţi vor beneficia de majorări ale burselor, potrivit modificării unei hotărîri de Guvern care va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Conform documentului, cuantumul bursei de studii la specialităţile cu profil pedagogic, agrar şi medical (pentru studenţii ciclului I, studii integrate, învăţămînt medical şi farmaceutic şi elevii din învăţămîntul profesional tehnic) se majorează cu 20% faţă de mărimea bursei prevăzută în prezent.

Totodată, cuantumul bursei din ultimul an de studii (pentru studenţii ciclului I, studii integrate, învăţămînt medical şi farmaceutic şi elevii din învăţămîntul profesional tehnic) se majorează la specialităţile cu profil pedagogic, agrar şi medical cu 40%, iar pentru celelalte specialităţi cu 20%.

Bursele de studii se vor acorda semestrial, conform rezultatelor sesiunii de examinare şi se vor achită lunar. În perioada vacanţei de vară, elevii şi studenţii nu vor beneficia de bursă.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img16009780

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!