ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost desemnat vicepreşedintele Curţii Supreme de Justiţie

17:30 | 23.12.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul a numit-o astăzi pe Tatiana Vieru în funcția de vicepreşedinte al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ). Concomitent, Tatiana Vieru va deține și postul de preşedinte al Colegiului civil comercial şi de contencios administrativ al CSJ, informează MOLDPRES.

În aceeași ședință, deputații au desemnat-o pe Valentina Clevadî în funcţia de vicepreşedinte al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al CSJ.

Tatiana Vieru şi Valentina Clevadî au fost numite pentru mandate de patru ani.

Tatiana Vieru are 62 de ani și este de profesie jurist. Anterior a activat la Judecătoria Soroca, la Comisariatul Centru şi Judecătoria Botanica din municipiul Chişinău. În perioada 1996-2003 a ocupat funcţia de judecător al Curţii de Apel Chişinău, iar în prezent activează în calitate de judecător al CSJ.

Valentina Clevadî are 63 de ani și, de asemenea, este de profesie jurist. Anterior, a activat în calitate de consultant juridic în cadrul Judecătoriei Supreme, Comitetului executiv Rîşcani şi Regia Transport electric. Începînd cu anul 1991 a ocupat funcţia de magistrat la Judecătoria Rîşcani din capitală, iar din anul 2000 a activat în calitate de judecător al Curţii de Apel Chişinău. În prezent, este judecător al CSJ.

Tot astăzi, Parlamentul l-a numit pe Andrei Munteanu în calitate de membru al Curţii de Conturi, pe un termen de cinci ani.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img16010249

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!