ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Imnul de stat în Parlament va fi intonat de elevii de la Liceul de Muzică ”Ciprian Porumbescu”

17:10 | 16.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Sala de concerte a Liceului-internat Republican de Muzică ”Ciprian Porumbescu” urmează a fi renovată. Președintele Parlamentului Andrian Candu a oferit astăzi  Liceului o primă contribuție pentru începerea lucrărilor de renovare – suma de 100 000 de lei, bani adunați în cadrul unei eveniment de caritate, organizat de Parlament și Casa Regală a României, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

”Nu este suficientă această primă donație pentru a acoperi costurile integrale ale renovării și dotării sălii de concerte cu instrumente muzicale și mobilier. Dar vom contribui și în continuare pentru acumularea sumei integrale necesare. Sîntem acum în discuții cu partenerii noștri, inclusiv internaționali, pentru a susține copiii. Talentele trebuie să evolueze în condiții bune”, a menționat Președintele Parlamentului.

Andrian Candu a precizat că va discuta cu Ministrul Finanțelor și cu Prim-ministrul pentru a redirecționa sursele bugetare necesare renovării sălii de concerte a Liceului. Speakerul a agreat cu conducerea instituției stabilirea unui parteneriat între Parlament și Liceu, anunțînd că Parlamentul va tutela instituțional Liceul, unde învață copii talentați din toată republica.

În context, Andrian Candu a punctat o serie de acțiuni planificate pentru anul curent în susținerea Liceului. Speakerul a anunțat că vor fi instituite, începînd din acest an, Premiile Președintelui Parlamentului pentru cei mai talentați și sîrguincioși elevi ai Liceului. Potrivit Președintelui Parlamentului, valoarea premiilor va fi una considerabilă, fiind o investiție bună pentru copiii talentați. De asemenea, la deschiderea și încheierea sesiunilor parlamentare, elevii Liceului vor intona imnul de stat în Parlament.

”Începeți săptămîna viitoare, cînd deschidem sesiunea parlamentară de primăvară. Să stabilim o tradiție – la fiecare eveniment important, la deschiderea și încheierea sesiunilor parlamentare, elevii Liceului să intoneze imnul sau compozițiile muzicale potrivite solemnităților”, a declarat Andrian Candu.

Și Speakerul a primit, la rîndul său, cadouri. Mica pianistă de 7 ani, Catherine de Caraman, laureată a numeroase concursuri internaționale i-a oferit CD-ul cu muzică clasică, interpretată de ea, precizînd că este pentru cei 3 copii pe care îi educă Andrian Candu.

Directorul Liceului Valeriu Luță i-a mulțumit Speakerului, în numele profesorilor și elevilor, invitîndu-l să revină la Liceu pentru a urmări schimbările din instituție.

img17001292

img17001292

img17001292

img17001292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!