ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 68 mii de persoane juridice au depus declarațiile pe venit în termenul stabilit de legislație

16:09 | 28.03.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Cel puțin 68 190 persoane care desfășoară activitate de întreprinzător și-au onorat obligațiunea de contribuabil onest și au depus declarațiile pe venit pînă la termenul limită care a expirat pe 27 martie, a anunțat Serviciul Fiscal de Stat (SFS), relatează MOLDPRES.

Potrivit datelor preliminare ale fiscului, 34 838 de persoane juridice au depus declarațiile pe impozitul pe venit în formă electronică, iar 33352 în formă scrisă. SFS precizează după finalizarea procesului de primire a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit pe perioada fiscală 2016 pentru contribuabilii persoane care practică activitate de întreprinzător că în mare parte numărul mare de agenți economici care au prezentat declarația cu privire la impozitul pe venit pe hîrtie se datorează întreprinderilor individuale, gospodăriilor țărănești, care au raportat în dare de seamă fiscală unificată.

Solicitați de MOLDPRES, reprezentanți ai Serviciului Fiscal de Stat au declarat că acestea sînt datele preliminare și că procesarea declarațiilor va mai dura cîteva zile, după care vor fi anunțate datele finale.

Persoanele juridice au prezentat în anul trecut 68 708 declarații pe venitul obținut în anul 2015, dintre care în format electronic 29056  și în format pe hîrtie 39652.

SFS reamintește că termenul de depunere a declarațiilor pentru persoane fizice este extins pînă la data de 30 aprilie. Pînă în prezent, la categoria „Persoane fizice” au depus declarația cu privire la impozitul pe venit 78 685 de cetățeni.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

img17002381

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!