ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul Lilian Darii a participat la reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor CSI

14:47 | 07.04.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a participat, astăzi, la reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai CSI, care a avut loc la Taşkent, Uzbekistan, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Agenda reuniunii a inclus chestiuni vizînd cooperarea în cadrul CSI în diverse domenii de interes comun, inclusiv în domeniile combaterii crimei organizate, promovării toleranţei interconfesionale, dezvoltării cooperării culturale.

Delegaţia moldovenească nu a participat la examinarea subiectelor ce ţin de cooperarea politico-militară.

S-a convenit ca următoarea şedinţă a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai CSI să fie organizată la 10 octombrie 2017, în oraşul Moscova, Federaţia Rusă, în ajunul desfăşurării şedinţei ordinare a Consiliului Şefilor de Stat ai CSI.

În marja reuniunii, viceministrul Darii a purtat discuţii cu ministrul de Externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei, şi viceministrul de Externe al Azerbaidjanului, Khalaf Khallafov, în cadrul cărora au fost examinate diverse aspecte privind perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale cu statele respective.

img17002674

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!