ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Perioada de utilizare a maşinilor de instruire în şcolile auto a fost extinsă

10:26 | 27.04.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Legea ce prevede extinderea cu cinci ani a perioadei de utilizare a autovehiculelor de instruire în şcolile auto va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Potrivit legii, vehiculele din categoriile BE, C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 şi D1E, care nu corespund criteriilor tehnice, dar care au fost admise spre utilizare înainte de 1 ianuarie 2017, vor fi utilizate în procesul de instruire a elevilor pînă la 1 ianuarie 2022.

Potrivit notei informative a proiectului, scopul modificării este asigurarea procesului de instruire în şcolile auto din ţară, întrucît din cauza situaţiei financiare precare a instituţiilor nu au putut fi achiziţionate toate autovehiculele de instruire în termenul de doi ani.

Tot în numărul de mîine al Monitorului Oficial vor fi publicate şi o serie de note explicative elaborate de Serviciul Vamal pentru implementarea Nomenclatorului combinat al mărfurilor.

Conform Serviciului Vamal, actele vin în susţinerea agenţilor economici şi vor permite evitarea litigiilor, deoarece în lege a fost introdusă o regulă unică, elaborată de Organizaţia Mondială a Vămilor, ce va fi aplicată în cazul apariţiei divergenţelor legate de clasificarea şi codificarea mărfurilor.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17003137

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!