ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În șapte localități din țară au loc astăzi alegeri locale

11:49 | 14.05.2017 Categorie: Politic

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. Cetățenii din șapte localități din țară își aleg astăzi primarii, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, în cadrul scrutinului vor fi aleși primarii satului Mereni din raionul Anenii Noi, al satului Hirova din raionul Călărași, al comunei Pervomaisc din raionul Căușeni, al comunei Țipala din raionul Ialoveni, al satului Ulmu din raionul Ialoveni, al satului Racovăț din raionul Soroca și al orașului Tvardița din raionul Taraclia.

Pentru funcția de primar în cele șapte localități s-au înscris în cursă 26 de concurenți electorali. Dintre aceștia, doi sînt candidați independenți și 24 sînt desemnați de formațiuni politice.

Conform sursei citate, cei mai mulți candidați la funcția de primar au fost înregistrați de consiliile electorale de circumscripție electorală Mereni, raionul Anenii Noi și Racovăț, raionul Soroca, cîte șapte și, respectiv, cinci concurenți. Pentru funcția de primar în localitatea Țipala, raionul Ialoveni, au fost înregistrați patru concurenți. Pentru localitățile Hirova, raionul Călărași și Pervomaisc, raionul Căușeni – cîte trei candidați, iar pentru satul Ulmu, raionul Ialoveni și orașul Tvardița din raionul Taraclia, cîte doi candidați.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)