ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații PL au anunțat că trec în opoziţie

13:01 | 02.06.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Deputații Partidului Liberal (PL) din Moldova au făcut publică, în şedinţa de astăzi a Legislativului, decizia partidului de a trece în opoziţie, informează MOLDPRES.

În declaraţia prezentată de deputatul PL, Roman Boțan, se menționează că democraţii și-au subordonat organele de drept, iar mai mulți funcţionari delegaţi de PL, inclusiv primarul capitalei Dorin Chirtoacă, au fost reţinuţi cu încălcări ale legislaţiei. 

Liberalii s-au arătat nemulţumiţi şi de propunerile de modificare a legislaţiei electorale şi au precizat că „atmosfera de lucru din cadrul coaliției de guvernare s-a schimbat radical după alegerile prezidenţiale cîștigate de Igor Dodon”.

Deputatul PL Roman Boțan, a specificat că PL a făcut coaliţie cu PD „pentru a evita alegerile parlamentare anticipate care ar fi adus forțele pro-ruse la guvernare” şi a reiterat că dezideratul partidului rămîne unirea Republicii Moldova cu România.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17004151

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!