ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veniturile fiscale la Bugetul public național au crescut în cinci luni cu peste 16 la sută

12:27 | 05.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat (SFS) la Bugetul public național în cinci luni ale anului curent au crescut cu 16 la sută, comparativ cu perioada similară a anului trecut, informează MOLDPRES cu referire la un  comunicat al fiscului.

Potrivit datelor SFS, au fost încasate venituri în sumă de 12 miliarde 334,9 milioane lei, cu 1,7 miliarde mai mult decît în perioada similară a anului precedent. Serviciul Fiscal mai precizează că și sarcina stabilită a fost depășită cu 504,5 milioane de lei sau cu 4,3 la sută.

La bugetul de stat, în cinci luni au fost încasate 5518,4 milioane de lei, cu 1 miliard mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016. La bugetele locale s-au înregistrat încasări de 1224,6 milioane de lei, cu 11,4 milioane de lei mai puțin comparativ cu perioada similară a anului precedent. Încasările la bugetul asigurărilor sociale de stat au crescut cu 16,5 la sută, iar la fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală cu 10,7 la sută.

(Reporter: V. Bercu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!