ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a participat, la New York, la Forumul Global pentru Remitenţe, Investiţii şi Dezvoltare–2017

09:51 | 16.06.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, a efectuat o vizită în zilele 15-16 iunie 2017, la New York, unde a participat la Forumul Global pentru Remitenţe, Investiţii şi Dezvoltare–2017,  relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În marja evenimentului, oficialul a avut o întrevedere bilaterală cu noul reprezentant special al Secretarului General ONU pentru Migraţie Internaţională, Louise Arbour. În cadrul întrevederii au fost discutate progresele şi inițiativele întreprinse de Republica Moldova în domeniul migraţiei, mobilităţii şi dezvoltării, precum și participarea ţării noastre la activităţile Forumului Global pentru Migraţie şi Dezvoltare (GFMD). Oficialul ONU a salutat evoluţiile şi abordarea cuprinzătoare și pragmatică a Chişinăului în domeniul migraţiei sub umbrela Parteneriatului de Mobilitate Republica Moldova–Uniunea Europeană, precum şi eforturile naţionale depuse pentru direcţionarea impactului migraţiei în dezvoltarea ţării.

Oficialii au exprimat deschiderea pentru consolidarea cooperării în domeniul migraţiei şi dezvoltării, inclusiv şi participarea Republicii Moldova la dialogul pentru elaborarea Compactului Global pentru Migrație şi implementarea Agendei ONU 2030.

Notă: În cadrul ediţiei GFMD 2017, Republica Moldova coprezidează masa rotundă „Instrumente și măsuri de salvgardare pentru coerența politicilor–Identificarea echilibrului corect de politici pentru compatibilitatea diferitor interese și obiective”, este membru al echipelor guvernamentale în cadrul altor 4 mese rotunde, precum şi vorbitor în cadrul Platformei pentru Parteneriate (Platform for Partnerships). Totodată, Republica Moldova este şi membru al Grupului ad-hoc de lucru pentru implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030 în domeniul migraţiei.

img17004591

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!