ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au emis Cod galben de ploi și risc de inundații

14:21 | 16.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi Cod galben de ploi și risc de inundații pe întreg teritoriul ţării, valabil în zilele de 17-18 iunie, informează MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în această perioadă, se prevăd averse puternice (15-25 l/m2, izolat 30-35 l/m2) însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină și vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s.

Totodată, în legătură cu avertizarea meteorologică cu privire la aversele puternice, hidrologii anunță că pe unele rîuri mici și în locurile joase se pot forma scurgeri intensive pe pante, ceea ce poate provoca inundații locale. La fel, agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sînt îndemnați să atragă atenţia la starea barajelor.

Conform datelor Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile sînt prognozate temperaturi minime de pînă la plus 10 grade Celsius, noaptea, în nordul ţării, și maxime de pînă la plus 26 grade Celsius, ziua, în sudul ţării.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17004606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!