ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Marele Ducat de Luxemburg au marcat 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice

16:35 | 16.06.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Marele Ducat de Luxemburg, miniştrii de Externe ai celor două state, Andrei Galbur şi Jean Asselborn, au efectuat astăzi un schimb de mesaje de felicitare, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE, șeful diplomaţiei moldovene a apreciat dinamica pozitivă a dialogului moldo–luxemburghez în toată această perioadă, atît pe dimensiunea cooperării bilaterale, cît şi în cadrul organizaţiilor internaţionale.

De asemenea, ministrul Andrei Galbur a subliniat în mesajul său că Republica Moldova a ajuns la o etapă importantă în dialogul cu Uniunea Europeană, iar Marele Ducat de Luxemburg este un partener de nădejde care a susţinut continuu eforturile statului nostru în implementarea agendei de reforme şi alinierea la standardele europene.

Totodată, ministrul Galbur a menţionat importanţa dinamizării pe mai departe a dialogului politic moldo–luxemburghez şi a adresat omologului său invitaţia de a efectua o vizită în Republica Moldova, pe parcursul acestui an aniversar.

La rîndul său, ministrul Jean Asselborn a apreciat cooperarea pragmatică şi fructuoasă dintre statele noastre pe parcursul celor 25 de ani, menţionînd că Republica Moldova şi Marele Ducat de Luxemburg dispun în continuare de un vast potenţial de colaborare.

Notă: Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Marele Ducat de Luxemburg la 16 iunie 1992.

img17004617

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!