ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va avea o nouă foaie de parcurs pentru modernizarea ţării, anunţă PD

12:09 | 04.07.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Autorităţile au elaborat în proporție de 99% foaia de parcurs pentru următoarea jumătate de an. Documentul va fi discutat astăzi la Consiliul majorităţii şi va fi făcut public mîine. Anunţul a fost făcut de speakerul Andrian Candu la finele şedinţei săptămînale a Partidului Democrat, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Candu, foaia de parcurs va conține 57 de acțiuni, structurate pe mai multe domenii prioritare care urmează să fie realizate pînă în luna decembrie 2017. „Documentul va fi discutat cu partenerii din coaliția majoritară și după aceasta va fi semnat de Premierul Pavel Filip și de mine personal”, a specificat Candu.

Conform sursei citate, foia de parcurs prevede mobilizarea și sincronizarea acțiunilor mai multor instituții ale statului. „Sînt acțiuni agreate cu partenerii de dezvoltare şi FMI şi fac parte din condiționalitățile pentru acordarea asistenței macrofinanciare din partea UE. Experiența pe care am avut-o cu prima foaie de parcurs a demonstrat că este un bun instrument de mobilizare a tuturor instituțiilor”, a adăugat oficialul.

La finele lunii trecute, liderul PD, Vlad Plahotniuc, a anunţat că Guvernul Republicii Moldova va elabora o foaie de parcurs pentru dezvoltare și reforme, aferentă celei de-a doua jumătăți a anului 2017. Printre măsurile care urmează să fie promovate în următoarea jumătate de an se numără votarea în Parlament și implementarea Legii referitoare la reforma Guvernului, asigurarea funcționării Agenției de Servicii Publice, care unește cinci instituții și care va duce la scăderea tarifelor pentru serviciile efectuate către cetățeni, asigurarea funcționării Agenției Naționale de Integritate și a Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor în sectorul achizițiilor publice, asigurarea funcționalității unui Oficiu de Recuperare a Activelor, care va aduce la bugetul statului averile confiscate de justiție de la persoanele condamnate, asigurarea transparenței întreprinderilor de stat și municipale.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17005157

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!