ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți funcționari publici de la Primăria Băcioi sînt bănuiți de trucarea licitațiilor în valoare de 17 mln lei

17:55 | 07.07.2017 Categorie: Social

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Factori de decizie ai Primăriei Băcioi, mun. Chișinău, sînt cercetaţi penal de către procurorii anticorupţie şi Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru desfășurarea unor licitații trucate și semnarea cu doi agenți economici a contractelor în valoare de peste 17 mln de lei, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al CNA a comunicat astăzi că funcționarii publici sînt bănuiți de depășirea atribuţiilor de serviciu la organizarea licitaţiilor pentru reconstrucţia grădiniţei-creşă din localitate.

Potrivit procurorilor anticorupție, într-un caz, grupul de lucru pentru desemnarea companiilor care se vor ocupa de reparaţia acoperişului grădiniţei din Băcioi ar fi favorizat o companie care nu întrunea mai multe cerinţe ale caietului de sarcini. Chiar dacă agentul economic nu a avut în ultimii 3 ani afaceri ce depăşesc două milioane de lei şi nu dispunea de experienţa necesară, Primăria l-a desemnat cîştigător, încheind cu acesta un contract de peste 5,3 mln lei.

Într-un alt caz, grupul de lucru a desemnat cîştigător un agent economic fără experienţă în domeniu, semnînd cu acesta un contract de peste 11,9 mln lei. Potrivit acordului, compania urma să efectueze lucrări interioare de reparaţie a grădiniţei.

Procurorii anticorupţie au efectuat azi mai multe acţiuni de urmărire penală, inclusiv percheziţii la birourile şi domiciliile persoanelor vizate în cauză.

Pe acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pînă la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)