ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a fost plasat sub control judiciar

14:21 | 14.07.2017 Categorie: Social

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, informează MOLDPRES.

După ședință, procurorul de caz a declarat că Iurie Chirinciuc a fost plasat sub control judiciar pînă la pronunțarea sentinței. „Magistrații posibil să pronunțe sentința pe 2 august curent”, a mai spus procurorul.

Prezent la ședință, Iurie Chirnciuc, a menționat că se declară nevinovat. „Instanța se va pronunța, după care o să fac declarații. Mă aștept la o decizie prin care să fiu declarat nevinovat”, a subliniat Chirinciuc.

Ex-ministrul Iurie Chirinciuc este cercetat pe trei capete de acuzare: corupere pasivă pentru a determina agenți economici să renunțe la contracte de antrepriză, extragerea ilegală de minerale şi abuz de serviciu în vederea construcţiei unui drum.

Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, directorul general-interimar al Administraţiei de Stat a Drumurilor şi şefii a două companii de construcţii au fost reținuți la 27 aprilie curent de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuiţi de organizarea unei scheme infracţionale pentru a dobîndi mijloace financiare în proporţii deosebit de mari.

Iurie Chirinciuc a fost suspendat din funcția de ministru la 12 mai curent.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)