ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Academia Militară a finalizat prima fază de admitere la studii a viitorilor ofițeri

15:06 | 25.07.2017 Categorie: Societate

Chișinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Peste 60 de candidați au susținut probele de admitere în Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA). Din cei 62 de pretendenți, 24 la sută sînt fete, informează MOLDPRES.

Potrivit colonelului Igor Plop, comandantul (rector) al AMFA, în acest an, peste 140 de tineri şi tinere au depus dosarele la comisia de admitere, dintre care au fost selectați doar 62. Restul candidaților nu au întrunit condițiile prevăzute de regulamentul de admitere al instituției. 

Pe parcursul a două zile de testare, 15 fete şi 47 băieți au susținut testul de inteligență, precum și cel la pregătirea fizică - alergări pe distanța de 100 m (fete şi băieți), 1000 metri (fete), 3000 metri (băieți), tracțiuni la bara fixă (băieți) şi ridicarea trunchiului (fete). Tinerii admiși vor urma un curs de integrare de patru săptămîni desfășurat la AMFA, în cadrul căruia vor învăța regulamentele militare, instrucția de front, tactică şi la final, vor executa trageri la Baza de Instruire Militară de la Bulboaca. 

Colonelul Plop a adăugat că pentru a completa cele 75 de locuri scoase în acest an la concurs de instituție, în perioada 31 iulie-24 august se va desfășura cea de-a doua etapă de admitere. 

La finalizarea studiilor, absolvenților li se acordă gradul primar al corpului de ofițeri „locotenent”, permis de conducere categoria „B”, precum şi loc de serviciu în Armata Națională.

De notat că pe parcursul celor patru ani de pregătire, studenții militari beneficiază de instruire, cazare, echipament şi alimentare gratuite.

(Reporter V. Rusu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!