ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reforma administraţiei publice centrale a fost discutată cu managerii subdiviziunilor din cadrul ministerelor

13:15 | 28.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Cancelaria de Stat, împreună cu Centrul de Implementare a Reformelor, au organizat astăzi o şedinţă de lucru cu managerii subdiviziunilor resurse umane din cadrul ministerelor, în contextul reformei administraţiei publice centrale, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

În cadrul ședinței, raportorii celor două instituţii organizatoare au reiterat disponibilitatea de a oferi toată asistența metodologică necesară pentru buna desfășurare a procesului de restructurare a autorităţilor publice.

Discuțiile s-au axat pe etapele conexe procesului de reorganizare a ministerelor. În particular, managerii subdiviziunilor resurse umane au concretizat anumite aspecte privind procedura de elaborare și aprobare a Regulamentelor, structurii şi efectivului-limită a ministerelor. De asemenea, în cadrul reuniunii, participanții s-au referit la organizarea procedurii de concurs pentru angajarea secretarilor generali de stat și a secretarilor de stat ai ministerelor.

Concomitent, avînd în vedere că Republica Moldova a fost inclusă în Studiul global privind motivația intrinsecă a funcționarilor publici din țările în curs de dezvoltare, realizat cu suportul UNDP, participanții au fost familiarizați cu etapele chestionării, care urmează a fi realizată în perioada septembrie–octombrie curent. Rezultatele studiului vor permite elaborarea celor mai eficiente instrumente de reformare pentru a spori motivarea și performanța funcționarilor publici. 

img17005852

img17005852

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!