ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Daniela Morari a efectuat o vizită de lucru la Bucureşti

09:48 | 30.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, a întreprins vineri o vizită de lucru la Bucureşti la invitaţia Ministrului delegat pentru afaceri europene al României, Victor Negrescu. Vizita se înscrie în şirul de acţiuni menite să consolideze dialogul moldo-român pentru asigurarea avansării parcursului de integrare europeană al Republicii Moldova în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Discuţiile cu ministrul Negrescu s-au axat pe agenda de reforme a Republicii Moldova, priorităţile de cooperare la nivel RM-UE, aşteptările de la Summit-ul Parteneriatului Estic din luna noiembrie curent, precum şi pregătirile către Preşedinţia României în Consiliul UE, care urmează a fi preluată începînd cu 1 ianuarie 2019. Omologul român a confirmat deplina disponibilitate a României de a susţine în continuare obiectivul strategic de integrare europeană al RM, precum şi aspiraţiile acesteia de avansare a relaţiei cu UE.

Interlocutorii au trecut în revistă acţiunile întreprinse de instituţiile de linie în vederea realizării priorităţilor de cooperare, stabilite în cadrul celei de-a IV-a sesiuni a Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova – România pentru Integrare Europeană, desfăşurată la 19 mai curent.

Programul vizitei de lucru a inclus şi o întrevedere cu Consilierul prezidenţial Leonard Orban, în cadrul căreia s-a realizat un schimb de opinii privind agenda europeană a Republicii Moldova, a fost punctată valoarea sprijinului României în asigurarea convergenței Republicii Moldova cu standardele UE, precum şi în promovarea demersurilor de integrare europeană ale Republicii Moldova în cadrul UE.

De asemenea, Daniela Morari a avut o reuniune cu ambasadorii și reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate pentru Republica Moldova, cu sediul la București, în cadrul căreia au fost trecute în revistă evoluțiile social-politice de ultimă oră din Republica Moldova, precum și prioritățile în sfera integrării europene și cooperării regionale.

img17005883

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!