ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un tîrg internaţional al meşterilor populari a avut loc la Hogineşti, Călăraşi

13:42 | 31.07.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Cea de-a şaptea ediţie a Tîrgului Internaţional al meşterilor populari  „La vatra olarului Vasile Goncear” s-a desfăşurat ieri în satul Hogineşti, raionul Călăraşi,  informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, organizatorul evenimentului, Vasile Goncear a menţionat că la tîrg au participat 75 de meşteri populari (ceramişti, olari, precum şi din alte genuri de artă) din mai multe raioane ale ţări, inclusiv din stînga Nistrului, iar acesta a avut peste 10 mii de vizitatori. Printre oaspeţii evenimentului au fost  deputaţii  în Parlamentul R. Moldova Valentina Buliga şi Maria Ciobanu, precum şi interpretul Igor Cuciuc, care a susţinut un recital muzical.

„A fost una dintre cele mai reuşite ediţii ale tîrgului. Scopul nostru este de a promova meşterul popular autohton, iar tîrgul este considerat internaţional prin faptul că la el participă vizitatori din mai multe ţări”,   a precizat  Vasile Goncear.

La rîndul său, preşedintele Uniunii Meşterilor Populari, Dumitru Costandachi, a subliniat că tîrgul internaţional „La vatra olarului Vasile Goncear” se extinde tot mai mult de la o ediţie la alta.

Tradițional, organizatorul evenimentului a acordat un premiu celui mai bun meșter popular, care la actuala ediţie a revenit lui Adrian Onuţă din Mireşti, Hînceşti.

Tîrgul Internaţional „La vatra olarului Vasile Goncear” a fost inițiat în 2011.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)