ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zilele diasporei vor fi organizate sub patronajul Guvernului

10:59 | 16.08.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Începînd cu 18 august curent, pe întreg teritoriul ţării, sub patronajul Guvernului, se vor desfășura evenimente festive, activități artistice și sportive dedicate Zilelor Diasporei în Republica Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Astfel, în perioada 18-20 august, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) va organiza Ziua ușilor deschise la Guvern, Festivalul Internațional Gustar și Cupa diasporei la mini-fotbal. Totodată, administrațiile publice locale din 14 raioane vor desfășura expoziții de carte și fotografii, ore informative, concerte, întîlniri tematice, mese rotunde și ateliere instructive de studiere a limbii materne pentru copiii migranți.

Pe 22 august, la Holercani, va avea loc deschiderea oficială a celei de-a cincea ediții a Programului DOR (Diasporă, Origini, Reveniri), care va reuni o sută de copii din 14 țări, cu vîrste cuprinse între 12-17 ani. Participanții vor avea posibilitatea să cunoască limba, tradițiile și elementele de istorie ale țării noastre în cadrul diferitor activități interactive, ateliere teatrale și excursii.

Reamintim că în fiecare an, la finele celei de-a treia săptămîni a lunii august, sînt organizate manifestaţii dedicate diasporei, în scopul promovării dialogului cultural și economic cu cetățenii plecați peste hotarele țării și planificării unor acțiuni comune care să contribuie la dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.

img17006230

img17006230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!