ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Klaus Iohannis: „Sunt un prieten al Moldovei și o văd orientată spre vest”

15:22 | 28.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a întâlnit astăzi la București, la Palatul Cotroceni, cu președintele României, Klaus Iohannis, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Demnitarii au trecut în revistă ultimele evoluții și realizări privind agenda europeană a Republicii Moldova și alte aspecte de politică externă, dar și internă.

“Suntem europeni, iar vocația noastră este de a fi în Uniunea Europeană. Să mergem pe calea europeană nu e simplu, dar fără România ne-ar fi mult mai greu. Vă mulțumim pentru susținere”, a declarat șeful Legislativului moldovean.

La rândul său, președintele Iohannis, a apreciat eforturile guvernării de la Chișinău.

“Ne bucură felul în care vă prezentați dumneavoastră, majoritatea parlamentară, guvernarea. Guvernul își face treaba cu calm și este foarte important că apar rezultate consistente. De aceea am agreat acordarea ultimei tranșe a împrumutului. Singurul lucru care ne interesează este ca Moldova să fie bine. Puteți să contați în continuare pe noi. Moldova e foarte aproape de sufletul meu. Sunt un prieten al Moldovei și o văd orientată spre Vest”.

Andrian Candu și Klaus Iohannis au trecut în revistă și proiectele privind interconectarea sistemului electro-energetic între Moldova și România și gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, care a fost declarat drept utilitate publică de autoritățile de la Chișinău. Președintele României a încurajat avansarea implementării lor.

Speakerul Andrian Candu efectuează o vizită de lucru în România, unde a participat la summit-ul Aspen Energy și a avut o întrevedere cu președinții celor două Camere ale Parlamentului României.

img17007484

img17007484

img17007484

img17007484

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!