ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Unificată de Control s-a întrunit în ședință la Bender

13:34 | 06.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. La 5 octombrie curent, în orașul Bender a avut loc o nouă şedinţă a Comisiei Unificate de Control, care a fost prezidată de delegaţia regiunii transnistrene, transmite MOLDPRES cu referire la un comunicat al Delegaţiei R. Moldova în CUC.

Ordinea de zi a şedinţei a cuprins două subiecte: chestiuni organizatorice şi raportul Comandamentului Militar Întrunit privind situaţia din Zona de securitate.

La primul subiect de pe ordinea de zi, la solicitarea delegaţiei regiunii transnistrene, Comisia Unificată de Control a aprobat un observator militar nou – căpitanul Petrov Nicolai, care l-a substituit în această funcţie pe locotenent colonelul Liceacov Alexandr.

La cel de-al doilea subiect, Comisia Unificată de Control a audiat şi aprobat raportul Comandamentului Militar Întrunit privind situaţia în Zona de securitate pentru perioada 27.09 – 03.10.2017.

Totodată, este de menţionat că în contextul demersului Ambasadorului Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, difuzat în şedinţa din 29 iunie curent, şeful delegaţiei Federaţiei Ruse în CUC Ilia Uvarov a propus organizarea unei întruniri comune a copreşedinţilor CUC şi a şefilor superiori ai Contingentelor militare ale părţilor. Întrunirea în cauză va avea drept obiectiv pregătirea dezbaterilor pe marginea restanţelor de pe agenda CUC şi a consultărilor cu privire la eficientizarea activităţii Comandamentului Militar Întrunit şi în special a observatorilor militari. În context, delegaţia moldovenească a insistat ca la această întrunire să participe reprezentanţii Ucrainei şi ai Misiunii OSCE în Moldova, propunere acceptată în mod unanim şi preconizată pentru 10 octombrie curent.

Următoarea şedinţă a Comisiei Unificate de Control va avea loc pe data de 12 octombrie 2017.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!