ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost prelungit Programul germano-moldav de sporire a calificării managerilor

14:48 | 19.10.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Memorandumul de înţelegere pentru prelungirea Programului germano-moldav de sporire a calificării managerilor a fost semnat astăzi de către ambasadorul Germaniei la Chișinău, Julia Monar, și viceministrul Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, transmite MOLDPRES.

Conform ambasadei Germaniei în R. Moldova, semnarea Memorandumului a avut loc în cadrul forumului „Agro-Invest Bridges”, organizat de asociaţia absolvenţilor INVENT Moldova împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie sub auspiciile Ministerului Economiei și Infrastructurii al Moldovei.

Programul de sporire a calificării managerilor este destinat în special întreprinderilor mici şi mijlocii cu potenţial pentru piaţa internaţională. Acesta pregăteşte, sub moto-ul „Fit for Partnership with Germany” managerii din Asia, Europa de Est, Africa de Nord şi America Latină pentru stabilirea relaţiilor comerciale şi cooperarea economică cu întreprinderile germane. Totodată, la acest Program au participat aproximativ 250 de oameni de afaceri din Republica Moldova din domeniile: construcţii, industrie alimentară şi agricultură, logistică şi tehnologii informaţionale.

Programul este susţinut de către Societatea Germană pentru Cooperare Internaţională (GIZ). De implementarea acestuia în Republica Moldova este responsabilă Camera de Comerţ şi Industrie.

Începând cu 2008 Republica Moldova este ţară parteneră a acestui program internaţional implementat în cadrul cooperării bilaterale germano-moldave, fiind coordonat de către Ministerul Federal al Economiei şi Energiei din Germania.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17008176

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!