ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au prognozat răcirea vremii în următoarele zile

12:04 | 20.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Meteorologii au anunţat vreme frumoasă până sâmbătă, iar de duminică prognozează scăderea temperaturilor, care vor atinge în următoarea săptămână indicele de zero grade Celsius, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), pe 21 octombrie valorile termice se vor încadra, ziua, în limitele de 17-24 grade Celsius şi, noaptea, de 10-12 grade. Însă începând de duminică, 22 octombrie, mercurul termometrelor va coborî treptat, ajungând la 26 octombrie, în raioanele de centru şi nord, până la zero grade Celsius, în timpul nopţii, şi 8-10 grade, ziua.

De asemenea, în perioada 22-24 octombrie, în centrul şi nordul ţării sunt posibile precipitaţii, sub formă de ploi de scurtă durată.

Totodată, meteorologii afirmă că pentru această perioadă este specifică creşterea numărului de zile cu ceaţă. Astfel, în luna octombrie, chiar dacă este preponderent cu vreme frumoasă, sunt posibile în medie 2-5 zile cu negură, iar în săptămâna curentă a fost nevoie ca SHS să anunţe Cod Galben de ceaţă.

În mod deosebit ceaţa este resimţită în orele nocturne şi dimineaţa devreme. În acest sens, poliţia de patrulare avertizează populaţia, în special conducătorii de mijloace auto, că stratul de ceaţă şi vizibilitatea redusă poate prezenta condiţii de risc sporit, mai ales la trafic.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17008201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!