ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Parcani, Soroca, a găsit bani pentru finalizarea unui proiect de aprovizionare cu apă

11:18 | 01.08.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/.  Autorităţile locale au identificat mijloace financiare necesare pentru finalizarea unui proiect de aprovizionare cu apă potabilă a 15 sate din raionul Soroca. Despre aceasta a anunţat, săptămâna curentă, primarul comunei Parcani, în cadrul unei întruniri la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), transmite MOLDPRES.

Primarul de Parcani, Serghei Cetulean, a declarat, în cadrul întrunirii cu reprezentanții ADR Nord și antreprenorul, că a fost identificată finanţarea pentru finalizarea  proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca”.  Potrivit primarului, în următoarea perioadă vor fi derulate procedurile legale necesare în acest sens.

Obiectivul major al proiectului amintit constă în asigurarea accesului la servicii calitative de apă pentru aproximativ 16 mii de locuitori din 15 sate ale raionului Soroca. Totodată, proiectul şi-a propus să regionalizeze serviciul de alimentare cu apă și canalizare în raionul Soroca prin dezvoltarea managementului operatorului economic existent, până la finalizarea proiectului.

Costul total al proiectului, solicitat din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională (FNDR), este, conform cererii de finanțare, de 23,53 milioane de lei. Pentru lucrările executate în perioada 2016-2018 au fost valorificați, din FNDR, 17,22 milioane de lei.

Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a 905.396 de lei pentru lucrările ce urmează să fie executate pe parcursul anului 2019. Or, mijloacele financiare suplimentare, identificate de autoritățile locale din comuna Parcani, vor permite acoperirea cheltuielilor pentru finalizarea proiectului.

img19006029

img19006029

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!