ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ziua alegerilor, ANTA va monitoriza traficul rutier

16:56 | 12.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) anunță că duminică, 15 noiembrie, între orele 07.00 și 21.00, va monitoriza și controla traficul rutier pentru a asigura implementarea restricției de transportare organizată la secțiile de vot a alegătorilor, transmite MOLDPRES.

Într-un comunicat de presă, ANTA amintește că în perioada de timp rezervată procesului de vot, 07:00 - 21:00, este permisă deplasarea pe teritoriul țării doar a autovehiculelor a căror capacitate de transportare nu este mai mare de 8 persoane și a transportului rutier de persoane prin curse regulate care funcționează potrivit legislației Republicii Moldova. Acest lucru se face în scopul evitării transportului alegătorilor la secțiile de votare de către concurenții electorali sau alte persoane terțe.

În acelaşi timp, în ziua votării este interzisă: organizarea, de către concurentul electoral sau de către alte persoane în interesul concurentului electoral, a transportului alegătorilor la secția de votare; efectuarea transportului alegătorilor la secția de votare cu scopul de a-i determina să voteze pentru unul din candidați; efectuarea transportului alegătorilor la secția de votare cu autobuze/autocare sau efectuarea transportului alegătorilor la secția de votare de către operatorul de transport rutier în regim taxi, conform unor înțelegeri cu terțe persoane, altele decât călătorul/alegătorul, cu excepția cazurilor alegătorilor cu dizabilități.

foto: newsmaker.md 

img20008958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!