ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Migrație a primit 37 de automobile de serviciu

12:34 | 30.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) a primit astăzi 37 de automobile de serviciu, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a specificat că 30 de automobile de serviciu au fost donate Poliției de Frontieră, iar alte șapte sunt pentru IGM.

„Dotarea Poliției de Frontieră și IGM cu automobile va spori mobilitatea și capacitățile instituționale în asigurarea securității frontierei și gestionarea eficientă a fluxului de migranți. Mulțumim partenerilor pentru cotribuția continuă și pentru colaborarea durabilă în folosul cetățenilor”, a spus Adrian Efros.

La rândul său, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Ambasadorul Jānis Mažeiks, a remarcat că donația va susține subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne în activitățile zilnice. „Acest suport demonstrează sprijinul și grija față de cetățenii Republicii Moldova și vine în susținerea refugiaților”, a afirmat oficialul.

Autovehiculele au fost achiziționate în cadrul proiectului „Sprijinirea protecției, tranzitului, întoarcerii voluntare și informate și a reintegrării cetățenilor Parteneriatului Estic și resortisanților țărilor terțe afectați de conflictul din Ucraina". Donația are o valoare totală de circa un milion de euro. 

img23009713

img23009713

img23009713

img23009713

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!