ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAE răspunde acuzațiilor lansate de Maria Zaharova: „Este absolut dezolant când un oficial rus încearcă să ne învețe cine suntem și ce limbă vorbim. Orice alte „paralele istorice” făcute de Zaharova seamănă mai degrabă cu delir”

14:53 | 10.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Este absolut dezolant când un oficial rus încearcă să ne învețe cine suntem și ce limbă vorbim. Orice alte „paralele istorice" făcute de Zaharova seamănă mai degrabă cu delir halucinant. Precizările au fost făcute astăzi de Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău în contextul declarațiilor recente ale purtătorului de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zaharova, informează MOLDPRES.

MAE a subliniat că afirmațiile Mariei Zaharova despre limba vorbită în Republica Moldova nu pot fi luate în serios deoarece purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe „nu este un expert în lingvistică”.

„Maria Zaharova pare să fie gata să comenteze pe orice subiect, inclusiv pe cele care nu sunt în aria ei de expertiză. În anul 2003, Maria Vladimirovna Zaharova a susținut o teză de doctorat cu titlu „Transformarea conceptului de simbolistică în celebrarea Anului Nou tradițional în China modernă". Presupunem că în ceea ce privește particularitățile sărbătorii Anului Nou, ea este de neîntrecut. Orice alte „paralele istorice" făcute de Zaharova seamănă mai degrabă cu delir halucinant”, a precizat MAE.

„Este absolut dezolant când un oficial rus încearcă să ne învețe cine suntem și ce limbă vorbim, arătând o lipsă totală de respect față de poporul nostru. Problema reală este că Maria Zaharova demult a uitat ce este onestitatea și corectitudinea, ceea ce reduce la zero valoarea mesajelor lansate de dumneaei”, a remarcat instituția.

Într-un interviu acordat unei agenții de presă din Rusia, Maria Zaharova a declarat că „limba moldovenească, dintr-o lovitură de pix a guvernului Sandu, s-a transformat în limba română, iar aceste acțiuni ar reprezenta elemente de genocid împotriva unui întreg popor”.

img24003435

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!