ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoturismele din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu numere neutre până la finele lui 2026

11:51 | 26.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. Mașinile din stânga Nistrului ar putea fi înmatriculate cu numere neutre până la data de 31 decembrie 2026. Un proiect de lege care prevede extinderea acestui termen a fost examinat de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, comunică MOLDPRES.

Proiectul de lege a fost elaborat de deputați din „Partidul Acțiune și Solidaritate” cu scopul de a susține locuitorii din raioanele de est ale țării, care se confruntă cu dificultăți generate de nereglementarea conflictului transnistrean.

Astfel, cetățenii care au domiciliul în stânga Nistrului vor putea beneficia, în continuare, de mecanismul de documentare a mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare neutre. Acest mecanism nu vizează autovehiculele folosite în activitate comercială.

În 2018, autoritățile au oferit posibilitatea locuitorilor din stânga Nistrului de a-și înmatricula mijloacele de transport cu numere neutre pentru o perioadă de doi ani. Ulterior, termenul a fost prelungit.

Până în prezent, la punctele de înmatriculare a unităților de transport deschise de Agenția Servicii Publice în orașele Tiraspol sau Râbnița au fost luate la evidență peste 10 mii de vehicule.

img24004766

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!