ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dosar de trafic de influență: Un locuitor al capitalei reținut pentru mită de peste un milion de lei

09:55 | 28.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Un bărbat din Chișinău a fost reținut de ofițerii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins 1,1 mil de lei pentru a influența mai mulți funcționari publici în luarea deciziilor, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), bănuitul ar fi susținut că are influență asupra unor funcționari publici pe care i-ar putea convinge să adopte o decizie favorabilă într-un dosar de evaziune fiscală. Acesta ar fi pretins de la o persoană suma de 35 000 de euro (echivalentul a peste 670 000 de lei), iar după ce a primit o parte din ei ar fi pretins în continuare diferența de bani.

Totodată, aceeași persoană ar fi susținut că are influență asupra unor persoane aflate în relații apropiate cu unii funcționari publici din cadrul Primăriei mun. Chișinău și ar fi pretins și primit mijloace financiare în sumă de 25 000 de euro (echivalentul a circa 480 000 de lei) pentru perfectarea unor acte permisive în vederea modificării zonei urbanistice a unui lot de teren din mun. Chișinău.

În urma acțiunilor de urmărire penală, efectuate de ofițerii CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău, bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA. Totodată, în timpul perchezițiilor au fost ridicate obiecte și documente relevante cazului.

img24004829

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!