ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii CNA au descins la Spitalului Raional Orhei într-un dosar de corupție sistemică

11:45 | 27.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Șefa secției consultative și un medic narcolog din cadrul Spitalului Raional Orhei sunt cercetați în cel puțin 15 episoade de corupție sistemică, manifestată prin pretinderea și primirea mijloacelor financiare, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, astăzi birourile celor doi angajați ai Spitalului Raional Orhei au fost percheziționate în cadrul unui dosar pornit pe fapte de corupție.

Conform probelor acumulate, bănuiții ar fi intervenit, contra unor sume ilicite care variau între 800 și 1500 de lei, pentru a grăbi procesul de eliberare a adeverințelor medicale a conducătorilor de vehicule și candidaților pentru obținerea permisului de conducere, precum și altor tipuri de certificate medicale fără prezența fizică a solicitantului.

Angajații Spitalului Raional Orhei au fost citați la sediul CNA pentru a fi recunoscuți și audiați în calitate de bănuiți în comiterea infracțiunii de corupere pasivă în circumstanțe agravante.

img24003905

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!