ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul ceh va susţine un nou proiect în sectorul agricol

11:24 | 30.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Guvernul Cehiei va continua colaborarea cu Republica Moldova, propunând lansarea unui nou proiect în sectorul agricol, adaptat necesităților naționale. Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii vicepremierului Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), cu Michal Minčev, directorul Agenției Cehe de Dezvoltare, transmite MOLDPRES.

Părțile au convenit ca în perioada următoare, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare să decidă direcția noului proiect, care este programat să înceapă anul viitor.

De asemenea, oficialii au evaluat progresul proiectelor curente finanțate de Guvernul ceh și au identificat noi oportunități de colaborare.

Michal Minčev a subliniat „potențialul agriculturii din Republica Moldova și importanța dezvoltării acesteia. Oficialul a adus în discuție experiența pozitivă a Republicii Cehe, unde Camerele Agricole funcționează eficient încă din anii '90, iar membrii acestora beneficiază de avantajele aderării", potrivit MAIA.

La rândul său, Vladimir Bolea a menționat că, în Republica Moldova, Camerele Agricole sunt încă în faza incipientă de creare și sunt analizate modelele europene pentru a prelua cel mai eficient sistem.

În prezent, în ţara noastră sunt în derulare proiecte susţinute de Cehia, care însumează investiții de peste trei milioane de euro.

 

 

img24004036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!