ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii Armatei Naționale participă la exercițiul „Scutul Păcii 2024”

12:26 | 17.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/.Militarii Armatei Naționale participă în perioada 17-28 iunie la exercițiul „Scutul Păcii 2024”, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, exercițiul are ca scop evaluarea Batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre”. Militarii vor fi verificați de experți naționali și internaționali la îndeplinirea acțiunilor specifice misiunilor internaţionale de menținere a păcii, cum ar fi: patrulare, convoiul şi escorta, percheziția tehnicii auto la punctele de control, asigurarea securității obiectivelor strategice, evacuarea medicală, precum şi acordarea primului ajutor medical.

Concomitent, Armata Națională va găzdui și Cursul de instruire a evaluatorilor care are drept scop pregătirea personalului militar privind procedurile și corectitudinea desfășurării evaluării în conformitate cu conceptul OCC. La acest curs, vor fi instruiți circa 40 evaluatori din Austria, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Columbia, Coreea de Sud, Franța, Georgia, Germania, Iordania, Irlanda, Italia, Kazahstan, Malta, Marea Britanie, Maroc, România, Serbia, SUA, Tunisia, Turcia și Ucraina.

Ministerul Apărării precizează că certificarea OCC este o condiţie obligatorie pentru participarea Armatei Naţionale în misiuni de menținere a păcii sub egida ONU, inclusiv KFOR din Kosovo și UNIFIL din Liban.

Armata Naţională a aderat la programul OCC în 2007.

img24004511

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!