ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, a venit la Chișinău. Oficialul a participat la un concert dedicat compozitorului italian Giacomo Puccini

07:58 | 18.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, a venit luni la Chișinău. Oficialul italian, alături de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost prezent la un concert dedicat compozitorului italian Giacomo Puccini, care a avut loc ieri seara la Chișinău, transmite MOLDPRES. 

Benvenuto in Moldova, Presidente Mattarella! Sunt încântată să îl găzduiesc pe Președintele Italiei, Sergio Mattarella, la Chișinău”, a menționat președintele Maia Sandu.

Vizita oficială a Președintelui italian a început cu un concert, la care au cântat unii dintre cei mai buni artiști din Moldova. Împreună l-am celebrat pe Giacomo Puccini, așa cum 2024 este anul renumitului compozitor italian și am admirat bogata moștenire muzicală a țărilor noastre”, a adăugat șeful statului.

La eveniment au fost prezenți președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Lorenzo Tomassoni, precum și alți oficiali.

Marți, 18 iunie, șefa statului Maia Sandu îl va primi la Președinție pe omologul său italian, Sergio Mattarella, în cadrul unei ceremonii oficiale, iar ulterior, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă comună.

În contextul vizitei președintelui Italiei, polițiștii au anunțat anumite restricții de circulație. În momentul deplasării coloanei oficiale, transportul rutier va fi temporar sistat pe străzile: bd Dacia; bd Ștefan cel Mare și Sfânt; strada București; strada Maria Cebotari; strada Mitropolit Varlaam; strada Vlaicu Pârcălab.

Aceasta este prima vizită oficială a unui șef de stat al Italiei în Republica Moldova.

Italia este unul din partenerii importanți ai Republicii Moldova. Această țară găzduiește cea mai mare comunitate de moldoveni din diaspora. Cooperarea dintre Republica Moldova și Republica Italiană se desfășoară pe multiple paliere. Italia este al șaselea partener comercial al Republicii Moldova, cu peste 1 200 de companii cu capital italian prezente în țara noastră.

img24004532

img24004532

img24004532

img24004532

img24004532

img24004532

img24004532

img24004532

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!