ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSP: În focarul înregistrat în raionul Sîngerei au fost confirmate în total 50 de cazuri de rujeolă la copii

14:19 | 24.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. În focarul înregistrat în raionul Sîngerei au fost confirmate în total 50 de cazuri de rujeolă la copii care au vârste cuprinse între 2 și 19 ani, din familii multiple. Niciunul dintre ei nu a fost vaccinat contra rujeolei din motivul apartenenței la o confesiune religioasă. Datele au fost prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANSP, de la începutul anului curent, în Republica Moldova, au fost înregistrate 134 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care nouă sunt de import (România, Azerbaidjan, Marea Britanie și Germania). Cazurile au fost raportate la persoane cu vârste cuprinse între – 0,5 luni și 55 de ani. Cele mai multe dintre acestea au fost raportate în mun. Chișinău – 57 de cazuri.

Alte teritorii afectate de rujeolă, de la începutul acestui an sunt: Fălești, Ștefan Vodă, Ungheni, Orhei, Dubăsari – câte un caz; Drochia, Râșcani – câte două cazuri; Dondușeni, Ialoveni – câte trei cazuri; Bălți – cinci cazuri, Strășeni – șase cazuri.

Specialiștii  reiterează că tratament specific contra rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare.

Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care, copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

img24004707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!