ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Ucraina vor menține un dialog constant cu privire la agenda europeană. „Drumul european este singurul care ne va garanta pacea”

19:34 | 25.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Republica Moldova și Ucraina vor menține un dialog constant cu privire la agenda europeană. Despre aceasta au convenit la Luxemburg viceprim-miniștrii, responsabili pentru integrare europeană din cele două state, Cristina Ghersimov și Olga Stefanishyna. „Drumul european este singurul care ne va garanta pacea”, a apreciat oficialul moldovean în cadrul întrevederii cu omologul său de la Kiev, informează MOLDPRES.

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut astăzi la Luxemburg o întrevedere cu Olga Stefanishyna, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei. 

„Am convenit să menținem un dialog constant cu privire la agenda europeană și să facem schimb de idei și bune practici pentru buna implementare a acquis-ului comunitar. Este o mare bucurie că, la doar doi ani de la obținerea statului de țări candidate pentru aderarea la UE, noi am reușit să parcurgem toți pașii pentru a putea trece la următoarea etapă. Pentru Republica Moldova și Ucraina deopotrivă, drumul european este singurul care ne va garanta pacea, libertatea și prosperitatea”, a menționat Cristina Gherasimov.

La Luxemburg, Olga Stefanishyna a discutat cu delegația Republicii Moldova, condusă de prim-ministrul Dorin Recean, despre realizările obținute de Republica Moldova și Ucraina pe calea integrării europene. A fost accentuat faptul că fortificarea comunității europene este deosebit de importantă, având în vedere agresiunea rusească împotriva Ucrainei. „Accelerarea apropierii de Uniunea Europeană a devenit un imperativ existențial pentru Republica Moldova și Ucraina, pentru ca să putem asigura securitatea frontierelor și a cetățenilor”, a spus Dorin Recean.

Întrevederile au avut loc în marja primei conferințe interguvernamentale dedicate deschiderii oficiale a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova și Ucraina.

Evenimentul a fost salutat de liderii europeni și califiat drept unul de importanță istorică.

img24004744

img24004744

img24004744

img24004744

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!